Brasserie D'Achouffe Chateau d'Ychouffe 75cl.

Brouwerij:
Brasserie d’Achouffe
Land:
België
Type:
Blond
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
8,5%

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 15,00

€ 21,00
-29%

Details

Chateau d'Ychouffe is een verrassend bier op basis van gerstemout en druiven. De most van de met de hand geoogste rode druiven uit AOC Coteaux Bourguignons werd bij de wort van La Chouffe gevoegd. Dit subtiel bruisend "Dessertbier" heeft een kleine schuimkraag.

Brouwerij

Brasserie d'Achouffe is een Belgische familiale brouwerij/stokerij en taverne, opgestart in 1982, en gelegen in het Luxemburgse dorp Achouffe, onderdeel van Wibrin, een deelgemeente van Houffalize in de Ourthevallei.

Om bier te brouwen hoef je niet bijster begaafd te zijn, zie de ‘doe het zelf’ pakketten die je in een bierspeciaalzaak kunt kopen. Om als brouwer echter een nieuw bier te brouwen dat er in zijn soort uitspringt, er zelfs iets aan toevoegt, is een prestatie van formaat.
Om een geheel nieuwe bierstijl te creëren is uniek en slechts aan weinigen voorbehouden. Het is gebeurd in het Waalse Achouffe in 1982: La Chouffe, het blonde Ardense kabouterbier zag het licht! In korte tijd bond het hele hordes bierliefhebbers aan zich: het troebele uiterlijk, de geniale kruidige smaak en het koppige vasthouden aan de grote fles speelden hierbij een rol.

De brouwerij is dan niet meer zelfstandig – zij werd overgenomen door Duvel Moortgat – maar haar bieren blijven een stijl op zich.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen