Brasserie D'Achouffe McChouffe 33 cl

Brouwerij:
Brasserie d’Achouffe
Land:
België
Type:
Bockbier, Herfstbier, Speciaal
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
8,5%
  • Koop 24 voor € 1,85 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,05

Details

<h1>McChouffe bier en de geschiedenis</h1> De brouwerij, onlangs ingelijfd door Duvel Moortgat, verwierf eeuwige roem met het blonde kabouterbier La Chouffe. Even bijzonder, maar misschien wel interessanter om te proeven, is de McChouffe. <br> <br> <h3>Smaak van het bier</h3> Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Scotch Ale: de donkere broer van het blonde kabouterbier. De term Scotch Ale slaat op het hogere alcoholgehalte in vergelijking met de meeste Engelse ales, en de donkerder kleur. McChouffe is een tikje zwaarder dan de blonde broer: met een alcoholgehalte van 8,5% per volume heeft het een hoog rock ’n roll gehalte. Het lijkt je glas wel uit te juichen!<br><br> Rondom de brouwerij en haar bieren is een heuse cultus ontstaan die jaarlijks haar hoogtepunt vindt in de ‘Grande Choufferie’, het grootste kleinschalige bierevenement ter wereld.</p>

Brouwerij

Brasserie d'Achouffe is een Belgische familiale brouwerij/stokerij en taverne, opgestart in 1982, en gelegen in het Luxemburgse dorp Achouffe, onderdeel van Wibrin, een deelgemeente van Houffalize in de Ourthevallei.

Om bier te brouwen hoef je niet bijster begaafd te zijn, zie de ‘doe het zelf’ pakketten die je in een bierspeciaalzaak kunt kopen. Om als brouwer echter een nieuw bier te brouwen dat er in zijn soort uitspringt, er zelfs iets aan toevoegt, is een prestatie van formaat.
Om een geheel nieuwe bierstijl te creëren is uniek en slechts aan weinigen voorbehouden. Het is gebeurd in het Waalse Achouffe in 1982: La Chouffe, het blonde Ardense kabouterbier zag het licht! In korte tijd bond het hele hordes bierliefhebbers aan zich: het troebele uiterlijk, de geniale kruidige smaak en het koppige vasthouden aan de grote fles speelden hierbij een rol.

De brouwerij is dan niet meer zelfstandig – zij werd overgenomen door Duvel Moortgat – maar haar bieren blijven een stijl op zich.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen