Gulpener Korenwolf 33 cl

Brouwerij:
Gulpener Bierbrouwerij
Land:
Nederland
Type:
Witbier/Weizenbier
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
5,0%
  • Koop 24 voor € 1,45 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 1,61

Details

Het is een kwartetbier, Gulpener Korenwolf: haar alcoholgehalte van 5% per volume wordt verkregen uit maar liefst vier granen waaronder spelt. Spelt is een in onbruik geraakt graan, want door haar hardheid laat het zich niet gemakkelijk verwerken. Nu heeft Gulpener zich onlangs een aureool van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoord ondernemerschap aangemeten, waarbij respect voor de omgeving centraal staat – iets dat ons respect heeft. Met dezelfde overtuiging waarmee men die transformatie is ingegaan is men ook het spelt te lijf gegaan en voorwaar: Korenwolf is een meer dan puik witbier, een schoolvoorbeeld voor de stijl. Het ontleent natuurlijk haar naam aan die geinige hamster die hele snelwegen tegenhield en waarvan we nog steeds niet zeker weten of hij niet alweer uitgestorven is geraakt.

Brouwerij

Gulpener is een zelfstandige familiebrouwerij uit Gulpen in de Nederlandse provincie Limburg. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1825 toen het onder de naam Gulpener Bierbrouwerij de Gekroonde Leeuw werd opgericht door Laurens Smeets.
Nadat zijn zoon zich terugtrok uit het familiebedrijf werd het bedrijf uiteindelijk voortgezet door een zoon van Jan Renier Eduard Rutten, een schoonzoon van de familie Smeets, onder de naam Rutten's Bierbrouwerij De Zwarte Ruiter.

Nadat de naam De Zwarte Ruiter enige tijd in handen kwam van een onroerend goed-magnaat, werd de naam Gulpener Bierbrouwerij geïntroduceerd.

Later kon men de naam weer terug kopen en gebruikt men deze als brouwerijnaam op het bier Mestreechs Aajt. Na de Tweede Wereldoorlog begon Gulpener hun afzetgebied uit te breiden, eerst nog alleen in het zuiden van Nederland maar sinds 1985 ook in het noorden.

Sinds 2003 is John Halmans directeur van Gulpener bierbrouwerij.

De bierbrouwerij tracht haar bier op duurzame wijze te produceren. Gerst en hop worden afgenomen van boeren uit de regio, die hun producten zoveel mogelijk duurzaam telen. Gulpener heeft hiervoor ongeveer vijftig leveranciers, goed voor 500 hectare milieuvriendelijke teelt (2008). De brouwerij doet ook aan recycling van de etiketten en werkt op groene energie.

Sinds 2004 voldoen alle door Gulpener geproduceerde bieren aan de Agro Milieukeur norm. Het bedrijf probeert het productieproces verder te verduurzamen, bijvoorbeeld door verbeterde isolatie van de warmwateropslag en toepassing van zonnecellen in de lichtreclame van cafés. Omdat het de brouwerij nog niet gelukt is helemaal CO2-neutraal te produceren, heeft ze ten behoeve van de CO2-compensatie in 2007 vijf hectare bos aangeplant in de buurt van Gulpen.

Gulpener heeft enkele stimuleringsprijzen gewonnen zoals Nationale Stimuleringsprijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de Limburgse Prijs voor Duurzaam Ondernemen in 2003, de Euregio Milieuprijs in 2005 en de PINT Stimuleringsprijs eveneens in 2005.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Bestel direct een bierpakket

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen