Budweiser Budvar blik 50 cl

Brouwerij:
České Budějovice
Land:
Overig Europees
Type:
Pilsener
Inhoud:
50 cl
Fles / Blik:
Blik
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
5,0%
  • Koop 24 voor € 1,49 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1,65

Details

Met alweer meer dan gepaste trots hebben wij het genoegen u voor te stellen aan onze Tsjechische Godendrank: Budweiser Budvar! Budweiser betekent dat dit bier 'uit de plaats Budweis' afkomstig is. Budweiser Budvar, het originele Tsjechische Budweiser, rijpt maar liefst 90 dagen voor het wordt verpakt op fust, fles of blik. De brouwerij heeft lang als hofbrouwer gefungeerd - en wel voor de Keizer van het Heilige Roomse Rijk!

Brouwerij

Budweiser is een type lagerbier (vergelijkbaar met pils) uit de stad České Budějovice in Tsjechië.
Het bier wordt gebrouwen sinds 1265. De naam is afgeleid van de Duitse naam van de stad: Budweis. Iets dat uit Budweis komt werd aangeduid met Budweiser. Gedurende een bepaalde tijd was Budweiser Budvar (Tsjechisch: Budějovický Budvar) de hofbrouwerij voor de keizer van het Heilige Roomse Rijk.

De brouwerij brouwt Budweiser in vier varianten:

  • Regular (met een hoofdzakelijk rood etiket);
  • Light (met een hoofdzakelijk blauw etiket);
  • Free (met groen etiket), wat een alcoholarm alternatief is;
  • Strong (Tsjechisch: Drak) (met zwart etiket).


Budweiser Budvar, het originele Tsjechische Budweiser, rijpt maar liefst 90 dagen voor het wordt verpakt op fust of fles.

Er wordt alleen gebruik gemaakt van de allerbeste Moravische mout, een volstrekt eigen giststam en het geheel wordt perfect afgemaakt met Žatec hop die het zo karakteristieke bittertje aan het bier geeft. Het belangrijke ingrediënt water wordt opgepompt uit de eigen minerale bronnen die op 300 meter diepte onder de brouwerij liggen.

Hoewel de brouwerij Budějovický Budvar werd opgericht in de 13e eeuw, claimt Anheuser-Busch dat het merk Budweiser pas sinds 1895 commercieel wordt vermarkt. Dit is 19 jaar na het eerste Budweiser brouwsel van Anheuser-Busch. Het Tsjechische bedrijf verweert zich hier tegen door te stellen dat de claim op de naam verder terug gaat. In 1265 verleende koning Ottokar II van Bohemen de onafhankelijke brouwers in de stad het recht bier te brouwen. Zij deden dit in een stijl die nu onder de naam Budweiser bekend staat, analoog aan een brouwstijl uit een andere Tsjechische stad: Pilsen.

Deze bieren worden aangeduid met pilsener, aldus het bedrijf.

In veel landen is het bier dat geproduceerd wordt door Budějovický Budvar het enige dat verkocht mag worden met de naam Budweiser. In die landen wordt de Amerikaanse variant verkocht als Bud. Omdat er twee producenten zijn met de merknaam Budweiser, zijn hierover al vele rechtszaken gevoerd.

In sommige landen wordt het Tsjechische Budweiser aangeduid met Budvar en Budweiser Budvar.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen