't IJ IJbok 33 cl

Brouwerij:
IJ, Brouwerij 't
Land:
Nederland
Type:
Bockbier, Herfstbier
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
6,5%
  • Koop 24 voor € 2,25 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 2,50

't IJ IJbok

Meer afbeeldingen

Details

Lang voordat in Nederland de kleine, ambachtelijke brouwerijen begonnen op te schieten als paddenstoelen in een natte herfst had zich in Amsterdam al Brouwerij ’t IJ gevestigd, schitterend gelegen in een oude molen aan de rand van het centrum. Men brouwt er louter bier van hoge gisting en heeft een voorkeur voor zwaardere bieren. Het is een eigenzinnige brouwerij – ijgenzinnig? – en het beschikt over een onlangs gerenoveerd proeflokaal waar u vrijwel alle bieren van het vat kunt proeven. 't IJ IJbok heeft een alcoholgehalte van 6,5% per volume en is natuurlijk alleen in de herfst verkrijgbaar.

Brouwerij

In 1983 werd Brouwerij ’t IJ opgericht door Kaspar Peterson in een kraakpand, aan het IJ. Kaspar had succesvolle nummers geschreven voor de band Drukwerk (‘Je loog tegen mij’, ‘Hé Amsterdam’) en had bier leren brouwen in België.

Na twee jaar, in 1985, verhuisde de brouwerij naar het leegstaande, voormalige badhuis ‘Funen’, waar het nog steeds gevestigd is.

Brouwerij't IJ heeft twee vestigingen. De meest bekende zit naast molen de Gooyer in Amsterdam-Oost, aan de Funenkade 7, waar ook het proeflokaal gevestigd is. Verderop in de straat hebben staat een tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad. Al het IJbier wordt in onze eigen brouwerijen in Amsterdam gebrouwen.

De bieren van Brouwerij ’t IJ zijn allen ongefilterd en ongepasteuriseerd, en op eigen locatie op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het internationale allure van Amsterdam proef je in de bieren; deze zijn van wereldklasse!

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen