Geschenkverpakking 't IJ 33 cl

Brouwerij:
IJ, Brouwerij 't
Land:
Nederland
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
6

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 17,50

Details

In 1985 werd in het centrum van Amsterdam, aan de Funenkade, Brouwerij 't IJ opgericht. Alle bieren van Brouwerij 't IJ, waarvan sommigen biologisch, worden op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het zijn bieren met karakter en zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles.

Brouwerij 't IJ ligt aan de Oostelijke zijde van het centrum van Amsterdam, aan de achterkant van Artis. Veel mensen associëren de brouwerij, behalve met Amsterdams bier, met de hoogste houten molen van Nederland: 'De Gooyer', een voor de hand liggend herkenningspunt als je naar de brouwerij onderweg bent.

Brouwerij

In 1983 werd Brouwerij ’t IJ opgericht door Kaspar Peterson in een kraakpand, aan het IJ. Kaspar had succesvolle nummers geschreven voor de band Drukwerk (‘Je loog tegen mij’, ‘Hé Amsterdam’) en had bier leren brouwen in België.

Na twee jaar, in 1985, verhuisde de brouwerij naar het leegstaande, voormalige badhuis ‘Funen’, waar het nog steeds gevestigd is.

Brouwerij't IJ heeft twee vestigingen. De meest bekende zit naast molen de Gooyer in Amsterdam-Oost, aan de Funenkade 7, waar ook het proeflokaal gevestigd is. Verderop in de straat hebben staat een tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad. Al het IJbier wordt in onze eigen brouwerijen in Amsterdam gebrouwen.

De bieren van Brouwerij ’t IJ zijn allen ongefilterd en ongepasteuriseerd, en op eigen locatie op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het internationale allure van Amsterdam proef je in de bieren; deze zijn van wereldklasse!

Andere kopers van dit product kochten ook...

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 25 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen