Win een waardebon van brouwerij De Molen!  | Gratis verzending > €75 | Meer dan 1.200 speciaalbieren | Gemiddelde klantbeoordeling: 4.6 / 5  
Bierpakket

Trappist bierpakket - 16 stuks - Verschillende brouwerijen

Trappist bierpakket - 16 stuks - Verschillende brouwerijen

Stijl Abdijbier
Ontdek de beste Trappistenbieren in één pakket. Dit pakket bevat 16 verschillende Trappistenbieren van bekende brouwerijen. 

De inhoud van dit pakket:
De Westmalle tripel is volgens de overlevering het allereerste blonde bier dat ooit in een (trappisten)klooster is gebrouwen. Het is een helder en goudgeel bier dat maar liefst drie weken nagist in de fles om te eindigen op een alcoholgehalte van 9,5%.
De dubbel van Westmalle is tegelijkertijd naamgever van de gehele categorie en stijl; het is Westmalle geweest die de term als eerste is gaan gebruiken en het behoeft dan ook geen betoog dat de huidige dubbel hét referentiekader is voor al die andere. Westmalle dubbel is een donker, eerder roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles en heeft een alcoholgehalte van 7% per volume. 
De tripel is het jongste bier van Brouwerij Chimay en de enige Belgische trappist tripel die u ook van het fust kunt vinden. Zij wordt ‘Chimay wit’ genoemd, naar haar etiket en dop, maar zit zij in de 75 cl. fles noemt men haar ‘Cinq Cents’. Zij heeft een alcoholgehalte van 8% per volume.
Chimay rouge, vernoemd naar de dop, is een prima dubbel met een bijna ingetogen alcoholgehalte van 7% per volume maar met een volle en ronde smaak.
De ‘blauwe’, ook wel de ‘Grand reserve’ genoemd als zij in de 75 cl fles zit, heeft een ondeugend alcoholgehalte van 9% per volume en een even forse als indrukwekkende smaak.
De Rochefort 6 kent een alcoholgehalte van 7,5% per volume en vele bierliefhebbers plaatsen het in de tripel stijl, zo vol en rond is het.
Rochefort 8, ook de ‘speciale’ genoemd, werd voor het eerst in 1955 gebrouwen en is daarmee het jongste bier van de paters, naast de 6 en de 10. Met een alcoholgehalte van 9,2% per volume is het een knoert van een bier en zeker een icoon van de stijl.
Rochefort 10, ook wel de ‘Merveille’ of ‘allerbeste’ genoemd, is de belichaming van de stijl ‘trappist speciaal’. Met haar diepdonkere kleur en een alcoholgehalte van 11,3% per volume is zij het sterkste trappistbier dat u commercieel verkrijgen kunt, hoewel dat maar mondjesmaat is. Het is waarlijk een dijk van een bier!
Het Achels blond is met haar alcoholgehalte van 8% per volume aan de forse kant wat de smaak een volle warmte geeft. Mooi gebalanceerd, een prima trappist!
De bruin of dubbel van Achel kent, net zoals haar blonde zusje, een alcoholgehalte van 8% per volume. Het donkerder mout geeft een aangename zoetheid aan smaak en geur.
Zundert is het tweede officiële trappisten bier uit Nederland. Het bier wordt gebrouwen in Trappistenbrouwerij De Kievit van de Abdij Maria Toevlucht te Zundert. Het is een rijk bier met vele smaaktonen. Het heeft een klein zoetje van carameltonen, een kruidig aroma en smaak met een aangename bitterheid die lang blijft hangen door een droge maar prettige nasmaak. Een goede aanvulling op de bestaande Trappisten!
Dit is de grote broer van de Zundert 8. De geur heeft gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en wat chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.
Het enige trappistenwitbier ter wereld. Lichtblond, troebel en met een stevige, vaste schuimkraag. De geur is lichtzurig en fris door het gebruik van tarwemout gecombineerd met een bloemig en fruitig (citrus, perzik, abrikoos) hoparoma. De smaak is zacht moutig, licht zurig, en prikkelend door het koolzuurgehalte. De afdronk is droog en lichtbitter. Een doordrinkbare, frisse dorstlesser.
Een goudblond trappistenbier met een witte schuimkraag. Fruitige geuren van perzik en abrikoos zijn gecombineerd met een bloemige geur. La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. De afdronk is bitter en licht droog.
Een karaktervol trappistenbier met een warme amberkleur en een crèmekleurige schuimkraag. De geur heeft associaties van kruidnagel en noten, in balans gebracht door de zoete aroma’s van vanille, rozijnen en banaan. La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe Trappist en tevens de naamgever van deze bierstijl. Een volle, verwarmende en intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadel en karamel. De afdronk is zacht en licht bitter.

41,00

  • Je bestelling wordt binnen 1 werkdag verzonden. Je ontvangt een track&trace e-mail.
  • Gratis verzending bij bestellingen > 75 EUR en enkele bierpakketten.
  • Wij garanderen de meest verse bieren.