Bekijk speciale bierpakketten met exclusieve Vaderdag bieren  | Bezoek onze winkel! | Meer dan 1.200 speciaalbieren | Gemiddelde klantbeoordeling: 4.6 / 5  
Brouwerij Bosteels
Stijl Tripel
ABV 8%
Inhoud Fles, 33cl
De brouwerij staat al sinds 1791 fier overeind en is al die tijd in de familie gebleven die haar begon: zeven generaties brouwtraditie, en wat een succesvolle brouwers zijn het altijd geweest! Niet alleen schiepen zij grandioze bieren: zij hebben ons ook twee van de meest mooie en onderscheidende bierglazen ooit gemaakt gegeven. Van deze twee is het glas van Pauwel Kwak de bekendste – niet de mooiste. Het verhaal van Pauwel Kwak is al dikwijls verteld maar verveelt nooit. Hij was een herbergier in Dendermonde, een schrander man die het zijn klanten altijd naar de zin trachtte te maken. Zo bedacht hij voor zijn dagelijks passerende klandizie die de koetsen mende een speciaal glas, het koetsiersglas, opdat zij hun bok niet hoefden te verlaten, wat overigens van hun bazen ook helemaal niet mocht. Het glas konden zij gemakkelijk aan hun koets hangen en zelfs met hun dikke handschoenen aan konden zij het gemakkelijk vasthouden.

u kan een glas nog zo mooi zijn: als wat er in zit niet te hachelen is, blijft de klant toch weg. Over het bier van Pauwel had alleen niemand wat te klagen en dus liep het storm aan zijn uitspanning. Nog steeds is het bier, met een alcoholgehalte van 8% per volume en een diepe amberkleur, zeer gewild. Het spreekt dat het glas, dat bol aan de onderkant is en dus zonder de houten houder niet zomaar op tafel kan staan, hieraan nog steeds bijdraagt. We hebben allemaal wel eens gezien dat iemand het glas voor het eerst te drinken kreeg en bij het bereiken van het bolletje de bijna laatste teug te lichtzinnig nam, het bier over zich heen kreeg en zich daarna de klappen op de schouder en jolijt alom blozend liet welgevallen.

2,20

  • Bestelling binnen 2 werkdagen verzonden. Je ontvangt een track&trace.
  • Gratis verzending boven 75 EUR.
  • Wij garanderen de meest verse bieren.