Bekijk speciale EK bierpakketten  | Bezoek onze winkel! | Meer dan 1.200 speciaalbieren | Gemiddelde klantbeoordeling: 4.6 / 5  
Brouwerij Bosteels

Tripel Karmeliet

Stijl Tripel
ABV 8%
Inhoud Fles, 33cl
In één van zijn te vele conferences belandt Youp van ’t Hek in een ‘kadetterette’, een gepimpte bakkerswinkel bevolkt door kakelende yuppie vrouwtjes, alwaar hij geen gewoon halfje wit kan krijgen – de gekte van het meergranen brood ten top. Het gebruik van meerdere granen bij het brouwen van bier is eeuwenoud, maar ook daar kent men een grens, zorgvuldig verkend door Antoine Bosteels. Hij gebruikt drie granen (gerst, tarwe en haver) voor zijn Tripel Karmeliet maar doet dat met alle in zowel gemoute als ongemoute vorm! Het ontlokt de bekende bierschrijver Michael Jackson (nee) de tekst ‘dat je het desnoods een bier op basis van zes granen zou kunnen noemen’. O tijden, o zeden, waar gaat het met de wereld naar toe! Het eindresultaat mag er overigens zijn: Tripel Karmeliet is een ware icoon als het gaat om dit meest onduidelijk gedefinieerde biertype: tripel.

De brouwerij beweert dat het recept rechtstreeks teruggrijpt op een origineel uit 1679, afkomstig uit een Dendermonds Karmelieten klooster. Dat willen we best geloven, maar er is dan in de jaren wel aan gesleuteld, want zelfs de Karmelieten, de minst brouwgrage onder de monniken, konden toen toch zeker geen grandioos goudblond bier met een alcoholgehalte van 8% per volume scheppen. Maar het zij de brouwerij en haar brouwers vergeven, want het is een ronduit fantastisch bier, deze Tripel Karmeliet. En alsof dat nog niet genoeg is, is er dan ook nog eens Dat Glas.

2,45

  • Je bestelling wordt binnen 1 werkdag verzonden. Je ontvangt een track&trace.
  • Gratis verzending op enkele bierpakketten én boven 75 EUR.
  • Wij garanderen de meest verse bieren.