Ontvang 10% Black Friday korting t/m maandag 29 November op de Bier&zO webshop | Gratis verzending > €75  

Over Bier&zO

Geschiedenis

Bier&zO startte in de jaren negentig met de verkoop van bier in het centrum van Rotterdam. Bier&zO hoort bij de familie van Bier&cO en Royal Swinkels Family Brewers. 

Bij Bier&cO houden ze ervan om de dingen net wat anders te doen en zijn ze niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden ze als eersten een lading Belgisch abdijbier voor hun krakersvrienden naar Nederland: het begin van een groot avontuur.

Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs van liefdevol gebrouwen dranken en vormen ze hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is hun missie om jou de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven.


Do you dare to drink different?

Voor veel buitenlandse biermerken is Bier&cO de exclusieve importeur voor Nederland en/of Europa. Ook in Rotterdam kwam een winkel voor consumenten en bedrijven. Het huidige Bier&zO werd al snel te druk en de afdeling voor horeca en winkels is naar de Abraham van Stolkweg in Rotterdam verplaatst. De winkel in de Hoogstraat is een begrip in Rotterdam. Kom eens langs en proef de unieke sfeer.


Over speciaalbier

‘De’ consument grijpt steeds meer naar ambachtelijke producten. Niet industrieel geproduceerd, maar producten waarin je passie en vakmanschap kunt proeven. Speciaalbier wint over de hele wereld aan populariteit.

De kwaliteitsbewuste consument zoekt naar variatie in smaak, geur en kleur in bier. De verscheidenheid is eindeloos en de brouwerijen komen met meer smaken en variaties.

Bier kent meer kleuren dan wijn – rood, rosé en wit – en heeft zeven (!) keer meer smaken te bieden. Van het witste witbier tot de donkerste stout gaat de smaak van mierzoet, via licht bitter, zuur, naar fris, gebrand, hoppig en ronduit explosief. Zoals een wijs man al zei: ‘Goede wijn – is nog geen bier’.