Anchor Fog Breaker IPA 35,5 cl

Brouwerij:
Anchor Brewing Company
Land:
Verenigde Staten van Amerika
Type:
I.P.A. / Pale Ale
Inhoud:
35,5 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
6,8%
  • Koop 24 voor € 2,66 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95

Details

San Francisco heeft veel moois te bieden. De baai, de heuvels, de cultuur. Maar het weer? Nou, dat is een ander verhaal. Vaak hangt er een dikke laag mist boven de stad. Dat geldt alleen niet voor de plek waar Anchor is gevestigd, aan de voet van de Potrero Hill, een van de zonnigste plekken in San Francisco. Hier wordt sinds kort ook de Fog Breaker IPA gebrouwen, een uiterst verfrissende IPA, met intense aroma’s van ananas, meloen en dennennaalden. Kraakhelder als het weer in dit gedeelte van ‘Fog City’.

Brouwerij

De rijke historie van de Anchor brouwerij gaat terug tot de tijden van de bekend Gold Rush. Rond die tijd arriveerde de Duitse brouwer Gottlieb Brekle arrived in San Francisco met zijn vrouw Marie en kleine zoon Frederick. Nadat Brekle zijn Amerikaans staatburgerschap in 1854 had ontvangen, begon hij meteen met brouwen. Dit resulteerde al snel in het feit dat hij eigenaar werd van een kleine, lokale brouwerij in San Francisco die later bekend zou worden als de Anchor Brewery.

Vandaag de dag brouwt men er nog steeds lustig op los bij de Anchor Brewing Company en wordt men beschouwd als een van de pioniers van het Amerikaanse Craft Beer. In recente jaren is het de Anchor Brewing Company geweest die de aanzet heeft gegeven tot de enorme opkomst van speciaalbier brouwerijen in de Verenigde Staten van Amerika. En hoewel er nu diverse moderne(re) brouwerijen flink aan de weg timmeren in de Verenigde Staten van Amerika, blijft Anchor een lichtend voorbeeld voor velen als het om bier brouwen gaat.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...