Bierpakket Biologisch

Type:
Overig
Verpakking:
12

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 25,80

Details

Bij het brouwen van deze bieren is rekening gehouden met 's werelds flora en fauna, denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke en duurzame grondstoffen, weinig of geen bestrijdingsmiddelen of water- en energiebesparende brouwprocessen.
Het pakket bevat:

* Dit bierpakket bestaat uit een selectie van losse flessen, zonder feestelijke doos.

* Wij gebruiken voor het verzenden van onze pakketten zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.

* Geschenkverpakkingen vind u hier: KADO

Brouwerij

Mongozo betekent ‘proost' in de moedertaal van Henrique Kabia, de mede-initiator van Mongozo bier. Het is de taal van het Chokwe volk, dat verspreid leeft over Angola, Kongo en Zambia.

Bij het Chokwe-volk brouwen de vrouwen al ruim twee eeuwen het bier. Daarvóór maakten ze wijn uit de palmnoot. Een verre overgrootmoeder van Henrique Kabia zorgt in de achttiende eeuw echter voor een grote verandering: in plaats van palmwijn gaat ze palmbier brouwen. Haar geheime recept werd door de eeuwen heen van moeder op dochter overgedragen. Ook de moeder van Henrique brouwt palmnotenbier, maar zij heeft geen dochter. Ze besluit daarom te breken met de traditie en haar zoon in te wijden in de mysteries van het bier brouwen.

Dat recept is het enige bezit van Henrique als hij in 1993 als vluchteling naar Nederland komt. Met het recept legt hij de basis voor een nieuwe, exotische bierlijn en geeft daarmee de Europese biertraditie een geheel nieuwe dimensie.

In 1998 besluiten Henrique Kabia en Jan Fleurkens gezamenlijk palmnutbier op de markt te brengen. In 2001 lanceren ze Mongozo Banana en in 2003 volgt Mongozo Quinua.

Bij een tragisch ongeval overlijdt Henrique Kabia in juni 2003. Het bedrijf gaat verder op de ingeslagen weg zoals Henrique Kabia zou hebben gewild.In de lente van 2005 wordt Mongozo Coconut op de markt gebracht en in 2008 Mongozo Mango. Het assortiment bestaat nu uit maar liefst vijf verschillende smaken en het merk is er klaar voor haar vleugels uit te slaan en een grotere doelgroep te gaan bedienen en aanspreken.

Andere kopers van dit product kochten ook...

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...