Anderson Valley Boont Amber 35,5 cl

Brouwerij:
Anderson Valley Brewing Company
Land:
Verenigde Staten van Amerika
Type:
Amber/ ale
Inhoud:
35,5 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
5,6%
  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,90

Details

Anderson Valley, gesticht in 1987, is één van de oudste speciaalbier brouwerijen in Californië. Belangrijker dan dit is de compromisloze houding ten aanzien van kwaliteit: men gooit een mislukt brouwsel liever weg dan dat men het verkoopt. Zo hoort dat natuurlijk ook... Ze hoeven zelden wat weg te gooien, overigens. En wij zijn er trots op u een selectie van Anderson Valley bieren te kunnen aanbieden! We kozen er een aantal voor u uit. <br><br> Boont Amber Ale. Boont? Ja, dat is het taaltje dat de lokale hillbillies spreken - het bier is een heel stuk serieuzer! Vergelijk het met een Belgisch amber, maar dan minder moutig en uiterst vol van smaak. Het heeft 5,6% alcohol.

Brouwerij

De Anderson Valley Brewing Company is opgericht in 1987 door Kenneth Allen. Het was zijn droom om de beste bieren ooit te brouwen.

De brouwerij had meteen een succesvolle start en door de grote vraag naar haar bieren verhuisde de brouwerij in 1996 naar een nieuwe locatie vlak bij het centrum van Boonville. De jaren daarna werd er elk jaar meer dan de dubbele hoeveelheid bier gebrouwen ten opzichte van het jaar daarvoor. Een enorme groei dus. Zo enorm dat de capaciteit van de brouwerij tekort begon te schieten.

In 2000 werd dan ook het nieuw gebouwde brouwhuis in gebruik genomen, waarin orginele brouwketels uit Beieren werden geplaatst. De brouwerij haalt haar energie bijna geheel uit zonnepanelen die op de grond van de brouwerij zijn geplaatst. Dus ook nog eens een heel milieuvriendelijke brouwerij.

In Anderson Valley, in noord Californië, spreekt men een eigen, plaatselijk dialect, genaamd Boontling (spreek uit als "boentlin").

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...