Brooklyn Sorachi Ace 35,5 cl

Brouwerij:
Brooklyn Brewery
Land:
Verenigde Staten van Amerika
Type:
Saison
Inhoud:
35,5 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
7,2%
  • Koop 24 voor € 2,47 per stuk. en ontvang 11% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,75

Details

Veel bieren worden met verschillende hopsoorten gebrouwen, maar de brouwmeester van Brooklyn Brewery vond een speciale hopsoort die wel wat meer aandacht verdiende dan dat. Een grote Japanse brouwerij creëerde in 1988 "Sorachi Ace" hop door de Britse "Brewers Gold" en Tjechse "Saaz" variëteiten te kruisen. Het resultaat was een prachtige plant met een sterke citroengeur. Veel andere brouwerijen hebben deze hopsoort links laten liggen en mede daarom hebben ze bij Brooklyn Brewery hier een speciaal bier mee gemaakt. De hop is ondertussen zeldzaam te noemen en wordt verbouwd op één boerderij in Washington.

Sorachi Ace is een droge hoppige Saison met een hele zuivere smaak en hinten van citroengras en citroenschil. Er is halverwege en tegen het einde van het brouwproces hop toegevoegd waardoor de smaak hiervan helemaal tot zijn recht komt. Zoals de brouwers zelf zeggen: "het smaakt naar zonneschijn in een glas". We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Brouwerij

Brooklyn is altijd een mekka geweest voor ondernemers en immigranten. In de 19e eeuw waren er ook veel Duitsers die zich daar vestigden, samen met hun goede smaak voor bier en brouwtradities. Hierdoor werd Brooklyn een van de voorlopers op het gebied van bierbrouwen in Amerika. Honderd jaar geleden waren er zelfs 48 brouwerijen te vinden. Tavernes waren de plekken waar de inwoners samen kwamen. Van politici tot de arbeiders die de Brooklyn brug hebben gebouwd. Kinderen liepen 's avonds over straat met 'growlers' vol bier, die voor hun ouders waren tijdens het eten.

Het was pas in 1984 dat Steve Hindy de Booklyn Brewery heeft opgericht in zijn huis, samen met zijn onderbuurman, Tom Potter. Het logo van de brouwerij is ontworpen door niemand minder dan Milton Glaser, die bijvoorbeeld ook het "I love NY" logo heeft ontworpen. De mannen hebben altijd groots gedacht en toen ze erachter kwamen dat de grote distributeurs gestuurd werden door voornamelijk grote brouwerijen, zijn ze zelf met distributie begonnen. Het was moeilijk om het bier aan de man te krijgen en de criminaliteit in die dagen maakte het allemaal niet veel makkelijker.

In 1994 hebben ze de zeer gerespecteerde brouwmeester Garrett Oliver in de arm genomen waarna het bedrijf veel vooruitstrevende en vernieuwende bieren ging brouwen. In 2003 besloot Brooklyn Breweries dat ze genoeg produceerden om op grote schaal te distribueren en dat is vandaag de dag een feit geworden.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...