Lees meer

Alken Maes Groep (Grimbergen, Ciney, Judas)

De Alken-Maes Groep is in 1988 ontstaan door de fusie van twee kleine brouwerijen Maes, uit Waarloos en Alken (uit Alken). Beide brouwerijen waren gespecialiseerd in pils (Maes was brouwde Maes pils en Alken Cristal pils) totdat Maes de L'Union brouwerij kocht (gevestigd in Jumet) in 1978, welke onder andere het bekende Grimbergen abdij bier brouwde.

Na de fusie bleef de Alken Maes Groep andere (kleine) brouwerijen kopen om zo het aanbod van bieren naar de markt uit te kunnen blijven breiden. In 1989 kocht de groep een belang van 50% in brouwerij De Keersmaeker, een brouwerij gespecialiseerd in spontaan gistende bieren zoals Mort Subite. In 2000 werden ook Ciney and Brugs Witbier in het winkelmandje geplaatst alsook de andere 50% van brouwerij De Keersmaeker.

In dat zelfde jaar werd de Alken-Maes groep zelf gekocht door de Britse brouwers van Scottish & Newcastle, welke op haar beurt weer werd gekocht (volgt u het nog?) door Heineken in 2007. In 2002, tenslotte kocht de Alken Maes Groep (of Heineken) brouwerij Louwaege te Kortemark (o.a. de producent van Hapkin). Tegenwoordig is de Alken-Maes Groep qua omvang de nummer twee van België. Het hoofdkwartier staat nog steeds in Waarloos.

Producten van deze brouwerij

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...