Lees meer

Boon

De eerste sporen van wat nu Brouwerij Boon heet vinden we terug in 1680 toen J.B. Claes een hoeve kocht om er een brouwerij-stokerij op te richten.
In 1860 koopt Louis Paul de brouwerijgebouwen en installatie van de familie Claes. Er wordt uitsluitend Lambiek en Faro gebrouwen. De brouwerij krijgt de naam "Brasserie de Saint Roch". Rond 1890 wordt er een nieuwe mouterij aan toegevoegd. Onder impuls van ingenieur Cayaerts worden rond 1875 proeven gedaan met het bottelen van Geuze-Lambiek.

Zonder erfgenaam, verkoopt Louis Paul de bloeiende brouwerij aan Pierre-Troch in 1898. De crisis van 1927 deed zoon René Troch de das om en alles werd openbaar verkocht. Het gedeelte brouwerij en pakhuis werd gekocht door Jean De Vits, gebuur en cafébaas-geuzeste-ker.
René De Vits, zoon van Jean was gekend voor zijn zachte Lambiek en zijn fijne fles Geuze. Ongehuwd en zonder opvolgers verkocht René De Vits de brouwerij in 1978 aan Frank Boon, die reeds bescheiden in 1975 in Halle begonnen was als geuzesteker en handelaar in streekbieren.

In de eerste jaren van de geuzestekerij werden de lambiekvoorraden terug op peil gebracht en werd het met de hand wassen en vullen van flessen vervangen door halfautomaten. In 1986 verhuisde de hele brouwerij wegens plaatsgebrek naar het centrum van Lembeek. De brouwzaal, gemonteerd met traditioneel tweedehandsmateriaal, werd operationeel in 1989. De brouwerij beschikt verder over een vrij moderne installatie. Lambiek van uitmuntende kwaliteit moet gelagerd worden op houten vaten. Hiervoor beschikt de brouwerij over 62 foeders, gemiddeld elk 8.000 liter groot en over een tweehonderdtal kleinere vaten.

Producten van deze brouwerij

20 artikel(en)

20 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...