Lees meer

Boston Beer Company

De Boston Beer Company is opgericht in 1984 door Jim Koch, Harry M. Rubin, en Lorenzo Lamadrid in Boston, Massachusetts, USA.

De naam Samuel Adams - gegeven aan het bekendste bier dat deze brouwerij vervaardigd - is gekozen ter ere van de gelijknamige Amerikaanse held uit de tijd van de Amerikaanse revolutie. Volgens de overlevering was Samuel Adams namelijk niet alleen een revolutionair, maar ook een brouwer.

Het originele recept voor de Samuel Adams Boston Lager (een soort pils) stamt uit 1860, alwaar het in St. Louis, Missouri door Louis Koch, die onder de naam Louis Koch Lager zijn bier verkocht, werd gebruikt.

In 1984, begon Jim Koch, een afstammeling van de hierboven vermelde Louis Koch, met het (opnieuw) brouwen van Samuel Adams Boston Lager, volgens het aloude familierecept. In April 1985, werd het bier dan eindelijk geherintroduceerd en wist meteen de award voor “Best Beer in America” op het Great American Beer Festival, te winnen. Hierna ging het snel en wisten Jim Koch en zijn partners hun bedrijf uit te bouwen tot de tegenwoordig grootste brouwerij (groep) in Amerikaanse handen.

Producten van deze brouwerij

1 artikel(en)

1 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...