Lees meer

Brooklyn Brewery

Brooklyn is altijd een mekka geweest voor ondernemers en immigranten. In de 19e eeuw waren er ook veel Duitsers die zich daar vestigden, samen met hun goede smaak voor bier en brouwtradities. Hierdoor werd Brooklyn een van de voorlopers op het gebied van bierbrouwen in Amerika. Honderd jaar geleden waren er zelfs 48 brouwerijen te vinden. Tavernes waren de plekken waar de inwoners samen kwamen. Van politici tot de arbeiders die de Brooklyn brug hebben gebouwd. Kinderen liepen 's avonds over straat met 'growlers' vol bier, die voor hun ouders waren tijdens het eten.

Het was pas in 1984 dat Steve Hindy de Booklyn Brewery heeft opgericht in zijn huis, samen met zijn onderbuurman, Tom Potter. Het logo van de brouwerij is ontworpen door niemand minder dan Milton Glaser, die bijvoorbeeld ook het "I love NY" logo heeft ontworpen. De mannen hebben altijd groots gedacht en toen ze erachter kwamen dat de grote distributeurs gestuurd werden door voornamelijk grote brouwerijen, zijn ze zelf met distributie begonnen. Het was moeilijk om het bier aan de man te krijgen en de criminaliteit in die dagen maakte het allemaal niet veel makkelijker.

In 1994 hebben ze de zeer gerespecteerde brouwmeester Garrett Oliver in de arm genomen waarna het bedrijf veel vooruitstrevende en vernieuwende bieren ging brouwen. In 2003 besloot Brooklyn Breweries dat ze genoeg produceerden om op grote schaal te distribueren en dat is vandaag de dag een feit geworden.

Producten van deze brouwerij

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...