Lees meer

Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen is een ambachtelijke bierbrouwerij, distilleerderij en restaurant in Bodegraven, Zuid-Holland. De brouwerij bevindt zich in een historische windmolen genaamd De Arkduif uit 1697. In de molen bevindt zich naast de brouwerij ook het restaurant en een winkel met bieren en streekproducten.

In 2004 stichtte Menno Olivier de brouwerij in Bodegraven. Daarvoor werkte hij bij enkele kleine brouwerijen, het laatst bij Stadsbrouwerij de Pelgrim in het Rotterdamse Delfshaven. Hij zag het als zijn missie om het brouwen van ambachtelijke streekbieren en de vergane Nederlandse biercultuur in ere te herstellen. Dit hand in hand gaand met de promotie van streekproducten.

Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen, bestaande uit twee woorden, gebaseerd op Nederlandse spreekwoorden en gezegden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Hel & Verdoemenis, Heen & Weer, Hemel & Aarde en Vuur & Vlam.

De brouwerij produceert een groot aantal verschillende bieren waarvan het grootste deel maar eenmaal per jaar of zelfs eenmalig wordt gebrouwen. De bierstijlen zijn vooral gebaseerd op de nieuwe stijlvarianten, zoals deze door kleine Amerikaanse brouwerijen ontwikkeld zijn. Dit zie je ook terug bij nieuwe kleine brouwerijen in Scandinavië en België. Brouwerij de Molen heeft in een aantal samenwerkingsverbanden met dergelijk nieuwe brouwerijen bieren geproduceerd. Voorbeeld van deze brouwerijen zijn Mikkeller (Denemarken), De Struise Brouwers (België), Haandbryggeriet (Noorwegen) en Närke (Zweden).

Producten van deze brouwerij

23 artikel(en)

23 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...