Lees meer

Du Bocq, Brasserie (Deugniet, Blance de Namur, Gauloise)

Alles begon in 1858 toen Martin BELOT, landbouwer in Purnode, bier begon te brouwen in zijn boerderij. In het begin werd het bier uitsluitend in de winter gebrouwen wanneer er op de velden onvoldoende werk was voor de arbeiders. De ontdekking van een waterbron van uitzonderlijke kwaliteit en kwantiteit in de nabijheid van de boerderij was, natuurlijk, een bijkomende troef.

De brouwerij bood een uitgebreide reeks produkten aan de verbruikers, gaande van tafelbieren tot sterke bieren, met daartussen een groot gamma van densiteiten, kleuren, bitterheden en smaken. De brouwer zorgde zelf voor de levering van zijn bieren aan zijn klanten die meestal binnen een straal van enkele kilometers rond de brouwerij woonden. Kort na de eerste wereldoorlog werd het bier LA GAULOISE, bruin bier van hoge gisting, voor het eerst gebrouwen. Onmiddellijk kende dit bier een groot succes. La Gauloise bruin is thans het oudste bier gebrouwen door Brasserie du Bocq.

Brasserie du Bocq werd omgevormd tot n.v. in 1949. Als 100% familiebedrijf blijft Brasserie du Bocq nog steeds onafhankelijk van welk Belgisch of buitenlands bierconcern ook. Alle boerderijaktiviteiten en huis-aan-huis leveringen werden definitief stopgezet in 1960. De distributie van de bieren geschiedt sindsdien via supermarkten, drinkmarkets en bierhandelaars.

Dankzij de overname van Brasserie Centrale de Marbaix-la-Tour in 1967, kon Brasserie du Bocq twee nieuwe bieren toevoegen aan haar produkten : SAISON REGAL en BOCQ CHRISTMAS. De familie Belot besloot ook in die periode zich te specialiseren in de produktie van bieren op hoge gisting met hergisting in de fles.

In 1983 werd de produktie bij Brasserie Centrale de Marbaix-la-Tour stilgelegd en concentreerde Brasserie du Bocq al haar bieraktiviteiten in Purnode waar de infrastructuur met eigen geldmiddelen radikaal gemoderniseerd werd.

Gezien de alsmaar stijgende vraag naar traditionele bieren, startte Brasserie du Bocq met de uitvoer van haar produkten. En dit werd meteen een succes. Inderdaad, Belgische bieren genieten in de hele wereld van een uitstekende reputatie.

Producten van deze brouwerij

1 artikel(en)

1 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...