Lees meer

Dubuisson, Brasserie

Dubuisson heeft een rijk verleden en waarden die deze brouwerij een authenticiteit geven waar de meeste brouwerijen alleen maar van kunnen dromen… en dat maakt Dubuisson tot de oudste en meest authentieke brouwerij van Wallonië.

De brouwerij Dubuisson werd opgericht in 1769 door Joseph Leroy, de voorvader van moederszijde van de huidige bedrijfsleider Hugues Dubuisson, en is daarmee de oudste brouwerij van Wallonië. 8 generaties brouwers hebben elkaar in rechte lijn opgevolgd in de brouwerij Dubuisson die nog altijd op dezelfde plek gevestigd is en ook nog altijd 100% onafhankelijk is.

De brouwerstraditie van de familie gaat nog verder terug in de tijd, want nog voor deze datum brouwden Joseph Leroy en de zijnen bier op de heerlijkheid van Ghissegnies, vlak tegenover de huidige brouwerij. Om de oneerlijke concurrentie van de landsheerlijke brouwerijen tegen te gaan, die tot dan toe waren vrijgesteld van belastingen, beval Keizerin Maria Theresia van Oostenrijk, die toen in onze contreien aan de macht was, in 1769 om die brouwerijen gewoon met de grond gelijk te maken. Joseph Leroy beslist dan om zich op de huidige locatie te vestigen, buiten het landsheerlijk grondgebied, en wordt zo een onafhankelijk landbouwer-brouwer.

Tussen de oprichting in 1769 en 1931 heeft de boerderij-brouwerij Dubuisson heel wat woelige tijden doorgemaakt. Zo werd die bezet door de troepen van Napoleon in het begin van de 19e eeuw en ook door de Duitsers in 1914 en in 1940. Telkens heeft de familie Dubuisson de draad weer opgepikt, de boerderij heropgebouwd en de machines in gang gezet.

In 1933 creëert Alfred Dubuisson, de grootvader van Hugues, een op en top Belgisch bier naar de Engelse traditie die toen heel populair was. Hij noemt zijn bier BUSH BEER, de Engelse vertaling van BIERE DUBUISSON. Het recept van dit bier is 75 jaar ongewijzigd gebleven en daarmee dus een van de oudste biersoorten van België die nog steeds verkocht wordt. Van bij het begin, en ook vandaag nog, is de brouwerij Dubuisson trouw gebleven aan haar principes en vaste waarden:
  • - 100% onafhankelijke brouwerij.
  • - Productie van volledig natuurlijke bieren, zonder kunstmatige toevoegingen.
  • - Weigering om etiketbieren te brouwen (eenzelfde recept dat onder verschillende namen verkocht wordt).
  • - Volledige beheersing van het brouwproces, zonder een beroep te doen op onderaannemers.

Producten van deze brouwerij

2 artikel(en)

2 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...