Lees meer

Duvel Moortgat

Brouwerij Duvel Moortgat is een Belgische familiale brouwerij, opgericht in 1871 door Leonard Moortgat en gelegen in het Antwerpse Breendonk, een deelgemeente van de gemeente Puurs.

Albert Moortgat nam in 1914 op vierentwintigjarige leeftijd de brouwerij over van zijn overleden vader Jozef Moortgat. Hij lanceerde Victory Ale in 1917.
In 1926 werd Victory Ale tot Duvel omgedoopt omdat er een duvel in zit. Na de Tweede Wereldoorlog werd Vedett ontwikkeld, een bier dat in 2003 opnieuw werd gelanceerd en dat sindsdien een populair en trendy imago geniet. Bij Vedett kan de klant een eigen foto op de label laten aanbrengen. In 1963 startte Duvel Moortgat een lijn abdijbieren onder licentie van de Benedictijnermonniken van Maredsous.

In de jaren '50 van de 20e eeuw nam Albrecht Moortgat (04-09-1931) de brouwerij over van zijn vader Albert Moortgat. Het was Albrecht, ook wel Bert genoemd, die ervoor zorgde dat de lokale brouwerij nationaal bekend raakte. In 1994 trok hij zich volledig terug uit de brouwerij. Hij overleed 26 april 2011 op 79-jarige leeftijd en had drie dochters waarvan geen van hen actief is in de brouwerij.

Na de lancering van Steendonk (een samentrekking van Steenhuffel en Breendonk), in samenwerking met Palm Breweries, trok Duvel Moortgat NV in juni 1999 naar de beurs (Euronext). De beursgang resulteerde in juni 2000 in de ontwikkeling van Passendale, na een licentieovereenkomst met Campina (kaasmakerij Passendale). Het blonde amberbier van 6% won de Belgische Oscar voor Nieuwe Producten 2000, maar verdween een jaar later van de markt.

In juli 2001 kocht Duvel Moortgat 50% van de aandelen van de Tsjechische brouwerij Bernard. Begin 2003 nam Duvel Moortgat dan de New Yorkse Brewery Ommegang (Cooperstown) over en vormde Duvel USA, dat zowel producten van Ommegang, Moortgat als van andere brouwerijen verdeelt. In september 2006 volgde de overname van de Brasserie d’Achouffe. In 2008 wordt de failliete brouwerij Liefmans overgenomen.

Producten van deze brouwerij

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...