Lees meer

Eecke, van (Poperings Hommelbier)

1629 In Vlaanderen (België bestond nog niet) werd Watou tot graafschap verheven. Karel van Ydeghem en echtgenote Maria van Cortewyle waren de eerste graaf en gravin van Watou, door het toedoen van de Franse koning Lodewijk XIV. Hun zoon Johannes, tweede graaf van Watou, liet een prachtig kasteel bouwen met aanhorige brouwerij. Dit is de vroegst bekende brouwgeschiedenis van Watou.

In 1795 Tijdens de Franse revolutie, plunderden Franse troepen het kasteel en de brouwerij en staken deze in brand. De graven ontliepen de guillotine door te ontsnappen naar Engeland.

In 1820 wordt de brouwerij door een locale boer herbouwd onder het motto: "Revolteer al wat je wil, maar wij hebben bier nodig!" de brouwerij kreeg de naam de Gouden Leeuw en werd uitgebreid met een afspanning voor de paarden en een logement. Vervolgens komt omstreeks 1862 de familie Van Eecke door een huwelijk in het bezit van de brouwerij, en zij begonnen met het brouwen van locale hoge gistingsbieren.

Door de opkomst van moderne media en technieken kreeg het authentieke bier rond 1950 een boost. De gewaardeerde abdijbieren van Kapittel werden beschouwd als een vloeibare delicatesse die zeer gewild was in de betere restaurants en bierspeciaalzaken in België en Noord Frankrijk.

Wederom door erving, kwam de familie Leroy uit Boezinge, gerespecteerde brouwers van de 5e generatie toentertijd, in 1962 in het bezit van de brouwerij Van Eecke, die z'n naam blijft behouden. Zij garandeerden een verdere continuïteit van dit nobele product, met respect voor traditie en vakmanschap. Voor het eerst werd er onder leiding van Paul Priem geëxporteerd naar diverse Europese landen

1981: De creatie van Poperings hommelbier, door Karel Leroy, naar aanleiding van de 3 jaarlijkse hoppefeesten. Wetende dat hommel de locale verbastering is voor hoppe, was de naam al snel gevonden voor dit monumentale bier. Bekroond met diverse gouden en zilveren medailles.

Producten van deze brouwerij

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...