Lees meer

InBev (Leffe, Hoegaarden)

Het huidige AB-InBev is sinds 1968 actief op de Nederlandse markt. In dat jaar werd de eeuwenoude Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen overgenomen van de familie Snieders door het Belgische Brasseries Artois uit Leuven, bekend van het biermerk Stella Artois. Moedermaatschappij Artois gaat in 1987 samen met het eveneens Belgische Brasseries Piedboeuf (bekend van het merk Jupiler) waarmee de geboorte van wereldconcern Interbrew een feit is.

In 1995, ten tijde van de enorme wereldwijde expansie van het Belgische concern Interbrew, worden in Nederland de bieractiviteiten van Allied Breweries overgenomen. Dit betreft de Oranjeboom Bierbrouwerij in Breda (voor 1982 de Drie Hoefijzers Brouwerij) en de Arcense Bierbrouwerij in Arcen (specialist in het brouwen van Hertog Jan pils en speciaal bieren). Interbrew besluit haar Nederlandse hoofdkantoor op het grote brouwerijterrein in Breda te vestigen waar het tot op de dag van vandaag nog steeds staat.

De naam Interbrew Nederland is in 2006 veranderd in InBev Nederland. Een gevolg van de naamswijziging van het moederconcern die in 2004 tot een combinatie besluit met het Braziliaanse AmBev. Tezamen vormen zij de grootste brouwer ter wereld in volume.

In 2008 is InBev samengegaan met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten; Anheuser-Busch. Deze brouwerij is vooral bekend van het wereldwijde merk Budweiser. De nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf is Anheuser-Busch InBev.

Producten van deze brouwerij

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...