Lees meer

Left Hand

Het verhaal van Left Hand Brewing Company begint in 1990 met een klein thuis brouwpakket. Dick Doore, een van de oprichters van Left Hand, krijgt het brouwpakket voor kerst van zijn broer. Vanaf dat moment heeft Dick er een obsessie bij: bier brouwen. Deze obsessie leidt hem uiteindelijk drie jaar later (1993) naar zijn toekomstige compagnon, Eric Wallace.

Samen besluiten ze aan de slag te gaan en eens wat bieren te gaan brouwen. Deze vallen zo in de smaak bij vrienden en kennissen dat ze al snel daarna besluiten om een brouwerij te beginnen. Een paar weken later wordt de Indian Peaks Brewing Company opgericht. De naam is een verwijzing naar de toppen van de nabij gelegen Indian Peaks bergketen. Een locatie werd gevonden in een oude vleeswarenfabriek. Omdat de gekozen naam voor de brouwerij al werd gebruikt voor een bestaande biersoort werd er een andere naam bedacht; Left Hand Brewing Company, in ere van het hoofd van een plaatselijke Indianenstam. Deze man heet namelijk chief Niwot, wat in het Engels Left Hand betekent.

Uiteindelijk wordt het eerste commerciële bier geproduceerd op 22 januari 1994 en op het bekende Great American Beer Festival won Left Hand 2 Medailles. De naam was gevestigd en er volgde enkele jaren van succesvolle groei. In 1998 werd er gefuseerd met de Tabernash Brewing Company, wat de productie en omvang van de brouwerij verdubbelde. Sindsdien heeft Left Hand Brewing Company nog vele prijzen gewonnen voor haar opmerkelijk bieren. Daarnaast verdiend ze een eervolle vermelding voor de geweldige etiketten die haar bieren sieren.

Producten van deze brouwerij

9 artikel(en)

9 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...