Lees meer

Omer Vander Ghinste, Brouwerij

In 1892 koopt Remi Vander Ghinste een woonhuis met bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn 23-jarige zoon Omer. Datzelfde jaar nog rollen de eerste vaten Ouden Tripel (het huidige Vanderghinste Oud Bruin – het speciaalbier van Zuidwest-Vlaanderen) al over de Bellegemse kasseien.

Omer Vander Ghinste huwt een brouwersdochter, Marguerite Vandamme. Zij was de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort op het Plein in Kortrijk.

Dankzij haar inbreng verovert het bier van de kleine landelijke brouwerij de grote stad. Als in 1901 hun eerste zoon geboren wordt, noemen ze hem om evidente redenen Omer. Op die manier konden de dure brandramen ook dienen voor de volgende generatie. Dat was meteen het begin van een familiale traditie: sindsdien wordt de brouwerij telkens geleid door een Omer.

Tijdens de eerste wereldoorlog echter moet Omer Vander Ghinste vluchten naar Parijs. Hij verblijft er kortstondig in de Rue des Jacobins. Daar was het befaamde dominicanenklooster ‘Hospice Saint-Jacques’ gevestigd. Hier doet hij de inspiratie op voor het bier ‘Cuvée des Jacobins’, een 100% foederbier.

Producten van deze brouwerij

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...