Lees meer

Paulaner

De monniken van de Orde der Miniemen worden in het Duits Paulaner genoemd, en daaraan dankt de brouwerij haar naam. Op het logo van de brouwerij prijkt Franciscus van Paola, stichter van de orde. De Paulaner begonnen in 1634 met het brouwen van bokbier, dat op de naamdag van Franciscus in het openbaar uitgeschonken werd en een grote populariteit verwierf. Het huidige recept van het Paulaner-bier zou op de brouwmeester Valentin Stephan Still teruggaan, die als „Broeder Barnabas” bekendstond.

Het klooster Neudeck in het Münchense staddeel Au-Haidhausen, waar de Paulaner hun hoofdkwartier hadden, werd in 1799 opgeheven en tot een tuchthuis omgevormd, dat tot 2009 zou blijven bestaan als de gevangenis van Neudeck.

In 1813 nam Franz Xaver Zacherl de kloosterbrouwerij over en gaf ze het epitheton Salvator. In 1861 werd de Salvatorkeller op de Nockherberg geopend, een bierterras aan de oevers van de Isar waar jaarlijks een groots bokbierfeest met humoristische toespraken gehouden wordt. In 1928 fuseerde Salvator met de Gebrüder Thomas Bierbrauerei tot de Paulaner Salvator Thomas Bräu, die in 1994 tot Paulaner Brauerei AG omgedoopt werd. Uiteindelijk kreeg de brouwerij in 1999 haar huidige naam.

Van oudsher luidt de reclameslogen van Paulaner: „Gut. Besser. Paulaner.”

Producten van deze brouwerij

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...