Lees meer

Slaghmuylder

De brouwerij Slaghmuylder werd opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder, die tot dan graanhandelaar was. Het laatste deel van de naam "muylder" duidt namelijk op molenaar. Rond de eeuwwisseling nam zijn zoon Ernest het goed renderende bedrijf over. Hij huwde Marie Van Roy, een dochter uit een brouwersfamilie van Wieze.

Rond die tijd kocht vader Slaghmuylder de abdij-grond aan de Denderhoutembaan. Zijn drie zonen: Emile (°1900), Edmond (°1901) en Edouard (°1905) begonnnen er in 1925 een nieuwe brouwerij te bouwen. De gebouwen aan de Sint-Jorisstraat waren te klein geworden. In de nieuwe brouwerij kon in 1926 al dadelijk met het nieuwe brouwprocédé voor bier van lage gisting (8°C) gestart worden. De SLAG PILS was geboren.

Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 werd terug op bier van hoge gisting (24°C) overgeschakeld. Er was minder energie nodig om af te koelen. Het duurde tot 1958 vooraleer men opnieuw SLAG PILS, HELLES, en TAFELHELL bieren van lage gisting produceerde.

Midden de jaren zestig, werden de drie broers opgevolgd door hun zonen: Philippe, zoon van Emile verzorgde de boekhouding en administratie. Michel, zoon van Edmond stond in voor het brouwproces, de kwaliteit van de bieren en de aankoop van de grondstoffen. Vandaag wordt hij opgevolgd door zijn schoonzoon, Luc Verhaegen. Everard, zoon van Edouard, zorgde voor de technische pareltjes en dienst verkoop.

Vanaf 1979 werd door de drie neven met het brouwen van de WITKAP·PATER begonnen op verzoek van de brouwerij "De Drie Linden" uit Brasschaat. In 1981 werd de WITKAP·PATER officieel overgenomen. De Witkap·Pater werd verfijnd en op punt gezet. Zo ontstonden drie variaties. WITKAP·PATER STIMULO (Alc. 6%vol.), WITKAP·PATER DUBBELE PATER (Alc. 7%vol.l) en WITKAP·PATER TRIPEL (Alc. 7.5% vol.). De brouwerij werd uitgerust met afzonderlijke gistings- en lageringskelders voor hoge en lage gistingsbieren.

Vandaag is Brouwerij Slaghmuylder een uniek familiebedrijf dat voortbouwend op een rijke traditie vooruit kijkt naar de toekomst.

Producten van deze brouwerij

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...