Corsendonk Pater 33 cl

Brouwerij:
Corsendonck, Brouwerij
Land:
België
Type:
Dubbel
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
8,0%
  • Koop 24 voor € 1,94 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,15

Details

Een oud recept, een nieuw idee: zie hier Corsendonk bier! De familie De Keersmaeker heeft de originele Corsendonk van een wisse ondergang gered en laat ze brouwen bij de zeer kundige brouwers van Du Bocq, in het Waalse Purnode. <br>Met een alcoholgehalte van 8% per volume en een uitgebalanceerde smaak een fijne dubbel die de hogere regionen opzoekt, zowel voor wat betreft de alcohol als de smaak.

Brouwerij

Reeds van bij de stichting in 1398 was aan de Priorij Corsendonk, gelegen in Oud-Turnhout, een brouwerij en mouterij verbonden. Het genre "Corsendonk" bier werd ten volle geïintroduceerd in de Kempen.

De monniken van Corsendonk brouwde niet alleen bier maar stonden ook bekend om hun vaardigheid in het kopiëren van boeken en het geven van bijbel onderricht en latijn. De activiteiten van het klooster waren echter niet naar de zin van Keizer-Koster Jozef de Tweede van Oostenrijk en hij sloot de orde in 1784. Na de Franse revolutie van 1789 werden de eigendommen en het klooster zelf verbeurd verklaard en openbaar verkocht.

Vanaf 1906 werd de brouwerijtraditie van Priorij Corsendonk door de Heer Henricus Keersmaekers met zijn eigen brouwerij te Oud-Turnhout voortgezet met het brouwen van het echte Patersbier, welke in 1982 herdoopt werd tot het alom gekend Corsendonk bier.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...