Ename Tripel 33 cl

Brouwerij:
Roman, Brouwerij
Land:
België
Type:
Abdij, Tripel
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
8,5%
  • Koop 24 voor € 2,34 per stuk. en ontvang 11% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,60

Details

De historie van de abdij en haar bier gaan terug tot 1063 – eerst in 1990 trad brouwerij Roman op als ‘lekensponsor’ van de abdij en sindsdien brouwt zij onder deze naam ‘erkende abdijbieren’. Door de verkoop van het bier kan de brouwerij royalties afdragen, wat de Enaamse ruïne ten goede komt. De tripel heeft een alcoholgehalte van 8,5% per volume en verrast langdurig qua smaak: een vermoeden van citrus, wat kruidigs en peperig blijft het bij uitstek een degustatiebier waar je echt de tijd voor mag nemen!

Brouwerij

De brouwerij van de familie Roman bevindt zich in Mater, ten oosten van de stad Oudenaarde. Het dorp, dat ook nu nog tot Oudenaarde behoort, en de familienaam vinden wellicht hun oorsprong in de Romeinse tijd. De brouwerij was in die tijd namelijk gelegen langs de grote verbindingsweg van Duitsland naar Frankrijk. Langs deze handelsroute bevond zich een afspanning onder de naam "De Clocke", waar de reizigers konden uitrusten en overnachten. Ze konden er ook hun paarden uitspannen, stallen en eventueel verwisselen. Deze afspanning bestond uit een herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en uiteraard ook een brouwerij.

De heer Joos Roman beheerde deze afspanning. Hij was baljuw van de streek rond Schorisse tot het jaar 1604 en kan beschouwd worden als de "Pater familias" van het brouwersgeslacht Roman. De nieuwe Roman-generaties namen telkens de roerstok over. Sindsdien zijn ze 12 generaties verder en is het nevenberoep van toen, uitgegroeid tot een hoofdactiviteit.

De weduwe Roman-Uyttersport gaf in het jaar 1907 het beleid in de handen van haar drie zonen: Louis, Charles en Joseph. De brouwerstraditie bleef zo overgedragen van vader op zoon. De heer Louis Ch.J.Roman werd de twaalfde opvolger in rechte lijn en is nog steeds de huidige bedrijfsleider van de NV.

In 1930 werd naast de bestaande gebouwen een gloednieuwe brouwerij opgetrokken die sindsdien met de regelmaat van de klok werd vergroot. De brouwerij bestaat uit imposante gebouwen rond een binnenplein.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...