Jever Pilsener 33 cl

Brouwerij:
Jever
Land:
Duitsland
Type:
Pilsener
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
4,9%
  • Koop 24 voor € 1,13 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1,25

Details

Het bier in de branding. Bijna geen andere premium pilsener is zo getrouw gebleven als Jever. Al meer dan 160 jaar cultiveert Jever zijn eigen Friese-zurige smaak. En dat heeft een reden: het brouwen water! Het water is ook bijzonder zuiver en zacht, en gaf Jever de kans om meer hop toe te voegen. Dit maakt Jever Friesian-bitter en verfrissend tegelijk.

Brouwerij

Toen de "Friesisches Brauhaus zu Jever" werd opgericht door Diedrich König in 1848 was het een van de enige brouwerijen in de regio. König was echter vanaf het begin overtuigd dat zijn bier iets bijzonders was. Na zijn dood in 1867, verkocht zijn zoon de brouwerij. Theodor Fetköter nam de brouwerij toen over. Hij begon met de ontwikkeling om het kleine familiebedrijf naar een grote brouwerij te brengen. Hij begon met het adverteren en het ontwikkelen van speciale flessen. In 1848, speelde hij een belangrijke rol in het installeren van de eerste waterleiding in Jever.

De Eerste Wereldoorlog was een moeilijke tijd voor de brouwerij. Theodor Fetköter's zoon, die de zaak had genomen, werd gedood aan het front. De brouwerij werd in 1922 opnieuw verkocht deze keer aan de Bavaria - St. Pauli Brewery, gevestigd in Hamburg. De Bavaria - St. Pauli Brouwerij is eigendom van het Deense Carlsberg. Tegen die tijd had het bier uit Jever buiten de regio waar het werd geproduceerd ook bekendheid verworven. Sinds 1934 wordt het bier verkocht onder de naam "Jever Pilsener".

Na de Tweede Wereldoorlog, kwam de brouwerij opnieuw in moeilijke tijden terecht. Vanwege een gebrek aan brandstof, kon het bier alleen rechtstreeks aan de poorten van de brouwerij worden verkocht aan klanten. Ook was er in die tijd een gebrek aan mout.

Na de naoorlogse periode, verbeterde de situatie in Jever. Het meest verkochte bier was toentertijd "Jever Export", die werd gebrouwen tot 1990. Tijdens de jaren 1960 werd Pilsener bier meer en meer populair en de omzet cijfers voor Jever Pilsener steeg. Gedurende deze periode werd de brouwerij uitgebreid.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...