Kasteel Tripel 33 cl

Brouwerij:
Honsebrouck, Brouwerij van
Land:
België
Type:
Gerstewijn, Tripel
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
11%
  • Koop 24 voor € 2,07 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,30

Details

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat Kasteelbier tripel staat als een huis, of als een kasteel zo u wilt. Feit is dat het bier met haar kloeke een alcoholgehalte van 11% per volume behoort tot de zwaarste bieren die je vinden kunt, en desondanks voldoende complexiteit bezit om er elke keer weer iets nieuws aan te ontdekken. Met recht een adellijk bier van uitstekende afkomst! <br>Het plaatsje Ingelmunster, waar de brouwerij staat, ontleent haar naam aan Engelse monniken die hier rond de zevende eeuw een klooster bewoonden – Anglo Monasterium – en op de plaats van dat klooster staat nu een wonderschoon kasteel dat het bezoeken meer dan waard is. U kunt wel raden waar het bier haar naam aan ontleent!

Brouwerij

De geschiedenis van de Ingelmunsterse brouwerij begint in 1900. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen dan een kleine boerderij waar ze een brouwerij stichten. De brouwerij blijft in familiebezit wanneer Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922 de beide stichters opvolgen.

Er worden voornamelijk ondergistende bieren gebrouwen, zoals pils, bruin en export. De brouwerij kent zijn doorbraak in 1953. Luc Van Honsebrouck volgt Paul en Ernest op en dankzij zijn ideeën wordt de brouwerij bekend. Men besluit zich te specialiseren in het brouwen van bieren met een hoge gisting, zoals Bacchus. Vier jaar later start men ook met het brouwen van geuze.

Al snel volgen de verschillende soorten bieren elkaar op. Na Bacchus en Gueuze St.-Louis komen Kriek Lambic, Pêche, Framboise, Cassis, Brigand en Kasteelbier. Laatstgenoemde is één van de zwaardere bieren die brouwerij Van Honsebrouck produceert. Er zijn vier soorten Kasteelbier: de Tripel en de bruine versie, bevatten allebei 11% vol. alcohol, de blonde en de rouge bevatten 8% vol. alcohol.

Het assortiment van St. Louis bevat vooral fruitbieren zoals Kriek, Framboise, Cassis en Pêche. Als ‘specialiteit van het huis’ gelden Bacchus, Vlaamsch Wit en K8.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...