Schelde Lamme Goedzak 33 cl

Brouwerij:
Scheldebrouwerij
Land:
België
Type:
Blond
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
7,0%
  • Koop 24 voor € 1,98 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,20

Details

De Scheldebrouwerij is een typisch voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby met een mooi resultaat. Men brouwt er enkele zeer goede bieren, waaronder deze Lamme Goedzak. Het is vernoemd naar de levensgenieter uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, de bolle Bourgondiër die van lekker eten en een goede kroes bier houdt. Natuurlijk van hoge gisting, gebrouwen uit bleekmout en gekarameliseerde mout en stevig gehopt is dit een donkerblond bier voor de liefhebber, die voor robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. De Lamme Goedzak heeft een alcoholgehalte van 7% per volume. Hoewel de brouwerij tegenwoordig in België is gevestigd, blijft het gevoelsmatig een Nederlandse brouwerij – en daar zullen onze Zuiderburen wel weer anders over denken!

Brouwerij

De Scheldebrouwerij is een in 1994 begonnen ambachtelijke brouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde te Bergen op Zoom. Gangmakers waren Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden.

Aanvankelijk betrok men een pand op het bedrijventerrein te 's-Gravenpolder. De brouwerij was succesvol en breidde uit. In 1999 waren er tegenslagen terwijl tevens nieuwe investeringen moesten worden gedaan. Daarom werd het eigendom in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, die neven van Peter van der Eijnden waren en reeds financieel betrokken bij de brouwerij. Peter van der Eijnden kwam in dienst als brouwmeester en sedert 2005 kwam er ook een vertegenwoordiger.

De kleine brouwerij wilde uitbreiden en moest dus verhuizen. De brouwerij bevindt zich daarom sinds einde 2007 in Meer. Niettemin is ze georiënteerd op Bergen op Zoom. De wildemannen die het wapen van deze stad flankeren zijn daarom ook op het etiket terug te vinden. Daarnaast wordt ook aan Zeeland gerefereerd.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...