Brasserie Dupont Moinette Blond 75 cl

Brouwerij:
Dupont, Brasserie
Land:
België
Type:
Abdij, Blond
Inhoud:
75 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
8,0%
  • Koop 24 voor € 5,13 per stuk. en ontvang 11% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 5,70

Details

Brouwerij Dupont is een echt brok Belgische biergeschiedenis. De oude hoevebrouwerij ligt in de provincie Henegouwen, vlak aan de grens met Frankrijk en is gevestigd in gebouwen die dateren uit 1759. Er wordt onafgebroken gebrouwen sinds 1844. Men is tegenwoordig gespecialiseerd in bieren van hoge gisting met hergisting in de fles.

Moinette betekent letterlijk ‘monnikachtig’ en daarmee geeft men aan dat het bier in de aloude stijl van abdijen en kloosters is gebrouwen. De brouwerij heeft wereldwijd faam verworven met haar Saison, een bijkans in onbruik geraakt biertype. Men zegt dat Dupont de beste ter wereld maakt…  Tegenwoordig bakt men er ook brood , ze maken spectaculaire kazen en in z’n algemeenheid houden ze er de goede dingen van het leven in ere. Moinette blond is met een alcoholgehalte van 8% per volume een stevig, rijk en buitengewoon vol bier waaraan je elke keer weer iets nieuws ontdekt.

Brouwerij

De brouwerij Dupont is een echte brok Belgische biergeschiedenis. Gelegen in Tourpes (Leuze-in-Henegouwen), in het centrum van West-Henegouwen, in gebouwen die dateren uit 1759, wordt er onafgebroken gebrouwen sinds 1844.

Oorspronkelijk was het bier dat er gebrouwen werd een type « Seizoen bier ». Dat wil zeggen dat het bier werd gemaakt in de winter en gedronken in de zomer door de seizoenarbeiders op het veld.

De brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de produktie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles.

We schrijven 1920, wanneer Louis Dupont, landbouwkundige, de aankoop van een hoeve in Canada overweegt. Om hem echter hier te houden koopt zijn vader, Alfred Dupont, voor hem de hoeve-brouwerij Rimaux-Deridder daterende van 1759, en toen reeds gespecialiseerd in het brouwen van bière de Saison en bière de miel.

Wegens het feit dat Louis Dupont geen kinderen had gaat in 1945 de leiding van de brasserie Dupont naar zijn neef en brouwingenieur, Sylva Rosier. Deze werkt er samen met zijn zoon Marc, verantwoordelijke voor de brouwerij van 1964 tot 2002, en met zijn dochter Claude. Samen ontwikkelen zij ROLA, een labo voor brouw- en moutanalyses.

Sinds 2002 heeft Olivier Dedeycker, als opvolger van zijn oom Marc Rosier, “ de roerstok” overgenomen aan het hoofd van de brouwerij, wat betekent dat nu de vierde generatie van deze brouwersfamilie de zaken beheert. Het zijn trouwens nu nog steeds de kinderen en kleinkinderen van Sylva Rosier die eigenaar zijn van de brasserie Dupont…

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...