Over Bier&Zo

In de winkel en online de beste bieren 

Bier&zO is dé bierwinkel van Nederland en België. Al 25 jaar de drijvende kracht voor de lekkerste bieren uit de hele wereld.

Meer dan 600 verschillende bieren zijn op voorraad. De eigenzinnige speciaalbierwinkel met wandbreedtes assortiment.

Bestel jouw bieren direct online of

Kom eens langs

Bier&zO
Hoogstraat 54a
3011PS
Rotterdam
010-4112496

Bekijk op Google Maps

Onze openingstijden

 Winkel openingstijden     
 Maandag  gesloten
 Dinsdag  11:00 tot 17:30 
 Woensdag  11:00 tot 17:30
 Donderdag  11:00 tot 17:30
 Vrijdag  11:00 tot 17:30
 Zaterdag  10:00 tot 17:00
 Zondag  gesloten

 

Bel ons

Gedurende openingstijden: 010-4112496

Contact

Gebruik het contactformulier voor informatie en advies op maat.Winkelbalie

Klantenservice

Stuur gerust een e-mail naar klantenservice@bierenzo.nl met je ordernummer, 

Bier&zO verzorgt vragen en speciaal bieren goed. Uw vraag wordt doorgaans binnen 1 werkdag beantwoord.

Bestel jouw bieren direct online

Bedrijfsgegevens

Bier&zO bv.
Hoogstraat 54a
3011 PS Rotterdam

Ingeschreven in het handelsregister bij de KvK te Rotterdam onder nummer: 33195747
BTW-identificatienummer: NL8507.56.662.B01

Bestel jouw bieren direct online!

Geschiedenis

Bier&zO is een winkel die sinds de jaren '90 bier verkoopt in het centrum van Rotterdam. Bier&zO is onderdeel van het Bier&cO concern. Bier&cO is de leidende groothandel in speciaalbier in Nederland en West-Europa.

Bier&cO is opgericht in 1987. Met eerst een bestelauto, vervolgens een kleine vrachtauto en weer later een grote vrachtauto werd m.n. het platteland van België "afgestroopt" op zoek naar kleine, bijzondere bierbrouwerijen. Het "zoekgebied" breidde zich langzaam uit naar andere landen in en ook buiten Europa.

BierwinkelNeusje voor kwaliteit

De bieren werden verkocht in een kleine, hechte klantenkring rond Amsterdam. Deze vrienden hebben veel met elkaar gemeen: eigenzinnigheid, afzetten tegen de gevestigde orde, vechten tegen windmolens, een sterke vrijheidsdrang, doorzettingsvermogen en een ondernemersdrift voor bier.

En juist deze pioniersmentaliteit heeft Bier&cO gemaakt tot wat het nu is. Veel van de bekende speciaalbieren zijn door Bier&cO geintroduceerd en groot gemaakt.

Groei

De vraag naar speciaal bieren groeide al snel en de klantenkring breidde zich steeds verder uit. Met steeds meer, veelal kleine zelfstandige, drankengroothandels, werd samengewerkt zodat klanten door het hele land bediend konden worden. Begin negentiger jaren werd de Coöperatie omgezet in een B.V. en werden ook frisdranken, gedistilleerd en wijnen in het assortiment opgenomen, waardoor de klanten een totaalpakket aan dranken kon worden aangeboden.

In 1998 werd een nieuw modern pand betrokken in het westelijk havengebied van Amsterdam. Voor veel buitenlandse biermerken is Bier&cO de exclusieve importeur voor Nederland en/of Europa.

Bestel jouw bieren direct online

Ook in Rotterdam kwam een winkel voor consumenten en bedrijven. Het hudige BierenzO werd al snel te druk en de afdeling voor horeca en winkels is naar de Abraham van Stolkweg in Rotterdam verplaatst. De winkel in de Hoogstraat is een begrip in Rotterdam. Kom eens langs en proef de unieke sfeer.

Bestel jouw bieren direct online

Over speciaal bierOnline bier kopen

‘De’ consument grijpt naar ambachtelijke producten. Niet industrieel maar producten waarin je het traditionele vakmanschap kunt proeven. Speciaalbier wordt populairder in Nederland en België.

De kwaliteitsbewuste consument zoekt naar smaak, geur en kleur. De verscheidenheid is eindeloos en de brouwerijen komen met meer smaken en variaties.

Bier kent meer kleuren dan wijn – rood, rosé en wit – en heeft zeven (!) keer meer smaken te bieden. Van het witste witbier tot de donkerste stout gaat de smaak van mierzoet, via licht bitter, zuur, naar fris, gebrand, hoppig en ronduit explosief. Zoals een wees man al zei: ‘Goede wijn – is nog geen bier’.

Bestel jouw bieren direct online

Ook in combinatie met eten is bier sterk in opkomst. De enorme smaakverscheidenheid die de bierwereld kenmerkt maakt bier tot een veelzijdige begeleider van maaltijden en het is zelfs zo, dat in veel gevallen een combinatie met bier beter uitpakt dan met wijn. Probeer het zelf eens!

Bestel jouw bieren direct online

NIX18

NIX18 is de campagne waarmee het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met een groot aantal partners wil versterken dat niet drinken en roken tot je 18e normaal is. Het is een meerjarige, grote publiekscampagne. De campagne startte eind 2013.  

Bier&zO onderschrijft de uitgangspunten van dit initiatief en verkoopt geen bier of andere producten aan klanten die jonger zijn dan 18.

Copyright

Sommige teksten op deze website - met name op de pagina "veelgestelde vragen", zijn intellectueel eigendom van Rick Kempen. Op deze teksten berust copyright ©. Gebruik van deze teksten zonder expliciete toestemming van de eigenaar is verboden en strafbaar.

Alle andere teksten copyright Bierenzo BV ©.

Bestel jouw bieren direct online

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...