Rochefort 10 33 cl

Brouwerij:
Rochefort, Brasserie
Land:
België
Type:
Gerstewijn, Trappist
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
11,3%
  • Koop 24 voor € 3,02 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,35

Details

Het is slechts negen brouwerijen ter wereld vergund het predikaat ‘erkend trappist’ te voeren: Rochefort is er een van. De brouwerij, gelegen in een klooster dat oorspronkelijk een nonnenklooster was, heeft bij het opstarten van haar activiteiten de hulp van vele andere cisterciënzers gehad. Het meest in het oog springen Pater Anselmus en de broeders van Chimay. Pater Anselmus, broeder brouwer van de trappisten van Achel, richt de brouwerij in en brouwt het eerste bier met het recept van ‘Paters Vaatje’, het oorspronkelijke Achelse bier in 1899. Vier maal per week nemen de monniken de roerstok ter hand en brouwen zij, de brouwsels zijn tussen de 7.500 en 10.000 liter wat afhankelijk is van het gewenste alcoholvolume. Gedurende het jaar wordt er niet meer dan 1.800.000 liter bier gebrouwen – dat is niet bijster veel!

Rochefort 10, ook wel de ‘Merveille’ of ‘allerbeste’ genoemd, is de belichaming van de stijl ‘trappist speciaal’. Met haar diepdonkere kleur en een alcoholgehalte van 11,3% per volume is zij het sterkste trappistbier dat u commercieel verkrijgen kunt, hoewel dat maar mondjesmaat is. Het is waarlijk een dijk van een bier!

Brouwerij

Rochefort is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy te Rochefort in de provincie Namen wordt gebrouwen.

De Cisterciënzerabdij voor nonnen werd in 1230 opgericht, maar rond 1789 vernield (en ook nog even geplunderd door de Lotharingse troepen in 1650) . De abdij werd in 1887 weer opgebouwd, en het eerste Rochefortbier werd rond 1899 gebrouwen.

In de nacht van 29 op 30 december 2010 wordt een deel van de abdij verwoest door brand. De brand ontstaat tijdens het avondmaal van de monniken en verwoest een zijbeuk van de abdij.

Er ging geen bier verloren.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...