Rodenbach Grand Cru 33 cl

Brouwerij:
Palm Breweries
Land:
België
Type:
Bruin/Donker
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
6,0%
  • Koop 24 voor € 2,48 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,75

Details

De brouwerij is gesticht in 1821door Alexander Rodenbach en zijn broers, telgen uit een oorspronkelijk Duits geslacht. Inmiddels is ze opgenomen in de grote Palm Breweries groep, die haar liefdevol laat voortbestaan terwijl het brouwproces behoorlijk kostbaar en intensief is. Hulde! <br>Het Rodenbach klassiek is een uitstekend voorbeeld van deze aparte stijl en de basis, het oude bier, mag minimaal twee jaar rijpen alvorens de meester-proever aan zijn haast onmogelijke opdracht begint om de juiste mengeling te bereiken. Wonderwel slaagt hij daar iedere keer weer in en het moment dat hij aan zijn klus begint behoort altijd tot het meest magische in de brouwerij. Rodenbach Grand Cru heeft een alcoholgehalte van 6% per volume en bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. De grotere hoeveelheid aan oud op eik gerijpt bier draagt bij tot de complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn. Dit bier kreeg ooit van Michael Jackson de titel ‘meest verfrissend bier ter wereld’. Vooruit maar!</p>

Brouwerij

De geschiedenis van Palm begint in 1597 met de akte van verkoop van een hofstee. De archieven van de gemeente Steenhuffel vermelden: ene hofstede, gelegen tegenover de Kercke, geheeten Den Hoorn, langs de baene van Aelst naar Mechelen.

Pas in 1747 starten de eerste 'officiële' tekenen van brouwactiviteit te Steenhuffel. Een akte van volkstelling onder het Ancien Régime geeft een opsomming van handelaars en neringdoeners waaronder de afspanningen 'De Oude Croon', 'Het Hoefijzer' en 'De Drij Coninghen'. Tevens worden twee brouwerijen 'De Hoorn' en 'De Valck' vermeld. Brouwerij De Hoorn, eigendom van Jean-Baptiste De Mesmaecker, zal tenslotte in 1929 uitgroeien tot de speciaalbierbrouwerij Palm.

In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker, achterkleindochter van Jean-Baptiste De Mesmaecker met Arthur Van Roy die afstamt van Van Rhode. Deze Arthur Van Roy zal nieuwe impulsen geven aan de bierproductie. Tijdens de opkomst van de pilsbieren blijft hij vasthouden aan zijn traditioneel bier van hoge gisting waarmee hij prioriteit geeft aan de eigenheid van zijn streekbier, boven de eventuele groeikansen van pilsbier.

In de Eerste Wereldoorlog wordt de brouwerij totaal vernield. Arthur Van Roy bouwt ze opnieuw op en maakt ze groter. Hij gelooft dat hij met zijn bier van hoge gisting ook buiten de dorpsgrenzen succes kan boeken. In 1929 geeft hij 'het bier van Steenhuffel' de merknaam: 'Speciale Palm', Speciale verwijzend naar de bierstijl 'Special Belge' en Palm als teken van de overwinning van hoge gistingsbier op het steeds populairdere pils.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...