Samuel Adams Boston Lager 33 cl

Brouwerij:
Boston Brewery
Land:
Verenigde Staten van Amerika
Type:
Pilsener
Inhoud:
33 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
4,8%
  • Koop 24 voor € 2,16 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,40

Details

Samuel Adams Boston Lager is een prachtig voorbeeld van de ontwikkelingen in de Amerikaanse brouwindustrie. De brouwerij is gesticht door een immigrant van Duitse afkomst en men brouwt vooral in de Engelse stijl. Deze lager, met een alcoholgehalte van 5,5% per volume, heeft een unieke positie als het grootste kleinschalige bier van de States – maar dat moet je wel heel ruim nemen, aangezien de productie die van een grote Europese brouwerij moeiteloos overstijgt.

Brouwerij

De Boston Beer Company is opgericht in 1984 door Jim Koch, Harry M. Rubin, en Lorenzo Lamadrid in Boston, Massachusetts, USA.

De naam Samuel Adams - gegeven aan het bekendste bier dat deze brouwerij vervaardigd - is gekozen ter ere van de gelijknamige Amerikaanse held uit de tijd van de Amerikaanse revolutie. Volgens de overlevering was Samuel Adams namelijk niet alleen een revolutionair, maar ook een brouwer.

Het originele recept voor de Samuel Adams Boston Lager (een soort pils) stamt uit 1860, alwaar het in St. Louis, Missouri door Louis Koch, die onder de naam Louis Koch Lager zijn bier verkocht, werd gebruikt.

In 1984, begon Jim Koch, een afstammeling van de hierboven vermelde Louis Koch, met het (opnieuw) brouwen van Samuel Adams Boston Lager, volgens het aloude familierecept. In April 1985, werd het bier dan eindelijk geherintroduceerd en wist meteen de award voor “Best Beer in America” op het Great American Beer Festival, te winnen. Hierna ging het snel en wisten Jim Koch en zijn partners hun bedrijf uit te bouwen tot de tegenwoordig grootste brouwerij (groep) in Amerikaanse handen.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...