Timmermans Kriek 25 cl

Brouwerij:
Timmermans, Brouwerij
Land:
België
Type:
Fruitbier/Lambic
Inhoud:
25 cl
Fles / Blik:
Fles
Verpakking:
1
Alcoholpercentage:
4,0%
  • Koop 24 voor € 1,53 per stuk. en ontvang 10% korting

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1,70

Details

<p>De brouwerij Timmermans dateert van 1781, hoewel niet met die naam, zelfs zonder naam! Zeer waarschijnlijk heeft zij al vanaf haar ontstaan lambic bieren gemaakt, want dit type bier van spontane gisting was lange tijd het enige bier dat men brouwen kon. Niet dat men maar wat deed, zeker niet, maar werkelijk weten wat er in de ketels en kuipen gebeurde – men had geen idee! De brouwerij is eigendom van vele families geweest en kwam uiteindelijk onder leiding van Frans Timmermans, een doorkneedde brouwerstelg. Hij leidde overigens niet alleen de brouwerij: gedurende verscheidene jaren werd de gesmeente Itterbeek vanuit het brouwershuis bestuurd. Toen men Frans Timmermans ertoe had bewogen burgemeester te worden stelde hij als voorwaarde dat hij niet voortdurend op en neer naar het gemeentehuis hoefde te gaan. De overige notabelen zagen al gauw de pluspunten van deze constructie in en zo kwam het dat de veldwachter en de gemeentesecretaris gedurende jaren dagelijks om twaalf uur 's middags naar de brouwerij kwamen om, bij een geuze of een kriek, de dossiers door te nemen. Enkel voor de gemeenteraad maakte de burgemeester een uitzondering. </p><p>Terug naar het bier! Op elke 650 liter bier wordt 100 kilo echte Schaarbeekse krieken gestort, die hun kleur en smaak aan het bier afgeven. Het is zeker het meest bekende en meest geliefde in haar soort van fruitbieren, en is het hele jaar door verkrijgbaar. Met een alcoholgehalte van 4% per volume niet te zwaar!</p>

Brouwerij

Een familietraditie: Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al 300 jaar lang de Gueuze Lambic, sinds 1702. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij « De Mol ». Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s "Finest Beer Selection”, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort.

Begin 20ste eeuw wijzigde Paul Van Cutsem, schoonzoon van Frans Timmermans (5de generatie ) de naam in "Brouwerij Timmermans”.

Deel jouw productervaring met andere lezers...

Stay informed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste biernieuws en actuele topaanbiedingen.

 

Over Bier&zO

Onze winkel in Rotterdam

Bekijk onze openingstijden 

Winkel Bier&zO Rotterdam

Al 30 jaar bier uit de hele wereld

Onder de 18? Geen bier.

NIX18

 

Volg ons op Facebook & Instagram!

Volg Bier&zO op Facebook

 

Een moment geduld a.u.b...